Hvordan håndterer vi misbrug af 'Indberet til Compliance'-funktionen?

Hvad er Trustpilots 'Indberet til Compliance'-funktion?

Trustpilots brugere kan informere os om anmeldelser, der er i strid med vores brugerretningslinjer, ved hjælp af vores funktion 'Indberet til Compliance'. Du skal bare klikke på flaget under en anmeldelse.

Når du klikker på flaget, kommer der en boks frem, hvor du bliver bedt om at beskrive problemet. Brug boksen til detaljeret at beskrive den overtrædelse, du mener, der er tale om, for at hjælpe os i vores undersøgelser.

Hvem kontrollerer 'Indberet til Compliance'-funktionen?

Trustpilot har et stort compliance-team, som beskytter vores platform og sikrer, at vi hele tiden tilbyder services af høj kvalitet. De undersøger alle indberettede anmeldelser.

Vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi får fra vores community, dog skal vores brugere være opmærksomme på, at vi ikke altid kan give specifikke detaljer om vores undersøgelser eller de ting, vi finder i de enkelte anmeldelser. Det skyldes, at vi skal overholde reglerne om privatlivets fred.

Vi beder dog brugere om at redigere deres anmeldelser, hvis de er i strid med vores brugerretningslinjer. Og hvis det ikke er muligt at ændre dem, så de er i tråd med vores retningslinjer, lægger vi de pågældende anmeldelser offline.

Hvad ser vi som misbrug af 'Indberet til Compliance'-funktionen?

Vores Indberet til Compliance-funktion bør kun bruges, når brugere reelt mener, at en anmeldelse er i strid med vores brugerretningslinjer. Misbrug af funktionen inkluderer (men er selvfølgelig ikke begrænset til) følgende scenarier:

Indberetning af reelle anmeldelser, der lever op til vores retningslinjer, med henblik på at få anmeldelserne fjernet

Eksempel: Trustpilot-brugeren 'Simon' har haft en dårlig oplevelse med Virksomhed B og synes ikke, at de fortjener en god TrustScore. Derfor indberetter han 15 af virksomhedens 5-stjernede anmeldelser. Simon kan ikke pege på, hvordan anmeldelserne overtræder brugerretningslinjerne – han kan bare ikke lide Virksomhed B.

Indberetning af den samme anmeldelse, efter den allerede har været indberettet én gang, og vores compliance-team har vurderet, at den opfylder vores brugerretningslinjer

Eksempel: Trustpilot-brugeren 'Simon' kan se, at en af de 5-stjernede anmeldelser, han indberettede på Virksomhed B's profil i sidste måned, stadig kan ses på Trustpilot. Da Simon indberettede anmeldelsen første gang, blev anmeldelsen undersøgt af Trustpilots compliance-team, der kom frem til, at anmeldelsen ikke var i strid med brugerretningslinjerne. Derfor er anmeldelsen igen online. Simon kan ikke lide Virksomhed B, så han indberetter anmeldelsen igen.

Indberetning af en konkurrents positive anmeldelser

Eksempel: En ansat hos Virksomhed D finder sin største konkurrents domæne på Trustpilot og indberetter virksomhedens 4- og 5-stjernede anmeldelser, så de bliver undersøgt af vores compliance-team. Virksomhed D's medarbejder forsøger på den måde at skade konkurrentens omdømme.

Hvad sker der, hvis vi har en formodning om misbrug?

Hvis vores compliance-team opdager misbrug af "Indberet til Compliance"-funktionen, undersøger de sagen og kontakter den berørte Trustpilot-bruger direkte.

Hvad gør vi, når vi opdager misbrug af vores 'Indberet til Compliance'-funktion?

Hvis vores brugere opfører sig som ovenfor beskrevet, anser vi det for at være i strid med de brugerretningslinjer, folk accepterer, når de tilmelder sig Trustpilot. Det er samtidig et brud på vores vilkår og betingelser, og det tager vi meget alvorligt.

Vi sender normalt en advarsel til brugerne for at informere dem om problemet og beder dem om at stoppe, hvis vi kan dokumentere misbrug af vores services. Hvis brugeren fortsat ikke overholder Trustpilots retningslinjer, kan vores compliance-team blokere adgangen til personens Trustpilot-profil.

Bemærk: Trustpilot har også en whistleblower-funktion. Du kan læse, hvordan den fungerer, hér.