Tag et kig igennem Trustpilots Supportcenter for at finde information om Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxe, Produktanmeldelser, samt guides til at redigere dine anmeldelser og kontoindstillinger

Hvem har ret til at anmelde et gruppekøb? Følg

Vi bliver ofte spurgt om, hvem der må skrive en anmeldelse, når en person har købt noget på vegne af en større gruppe. Her kommer vi med en forklaring af reglerne.

Et gruppekøb kunne f.eks. være en familie der bestiller en fælles ferie, eller en virksomhed der sender nogle medarbejdere på kursus.

Hovedreglen er, at én købsoplevelse er lig én anmeldelse. Det er derfor kun personen der har haft en direkte købsoplevelse med virksomheden, som må skrive en anmeldelse. Med ‘købsoplevelse’ mener vi et køb af et produkt, en service, en bestilling, eller noget lign. som kan dokumenteres.

I de givne eksempler ville det være den person der har købt ferien på vegne af hele familien, eller den medarbejder i virksomheden, som har bestilt kurset på vegne af sine kolleger. I begge tilfælde er der kun én person der har gennemført bestillingen og derfor er der kun en købsoplevelse. Det svarer til én anmeldelse for ferien og én anmeldelse for kurset.

De andre familiemedlemmer der er med på ferien eller de ansatte som deltager i kurset er ikke berettiget til at skrive en anmeldelse, da de ikke har haft en direkte købsoplevelse med virksomheden. Deres anmeldelser ville være baseret på deres bedømmelse af selve produktet (ferien eller kurset) og ikke købsoplevelsen.

Her er nogle flere eksempler på reglen:

1. En virksomhed bestiller frokost til deres ansatte fra en catering-hjemmeside. I dette tilfælde er det medarbejderen som har afgivet frokostordren, der kan skrive en Trustpilot-anmeldelse. De ansatte som spiste frokosten ville ikke kunne skrive en anmeldelse, da de ikke har haft en direkte købsoplevelse med catering-virksomheden.
  2. En virksomhed hyrer et eksternt firma til at installere software på deres ansattes computere. Her er det personen som har bestilt softwarefirmaets service, der må skrive en Trustpilot-anmeldelse. De ansatte som bruger softwaren har ikke haft en købsoplevelse med softwarefirmaet, og kan derfor ikke skrive en anmeldelse.

Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores Compliance Team på compliance@trustpilot.com.