5 gode tips til at optimere dine anmeldelsesinvitationer

Når virksomheder inviterer deres kunder til at skrive en anmeldelse, skal invitationerne leve op til vores Virksomhedsretningslinjer og invitere kunder på en neutral måde. Vi beskriver her 5 ting, der er vigtige at tjekke, når du laver skabeloner til anmeldelsesinvitationer:

1. Får alle kunder mulighed for at dele deres købsoplevelse på Trustpilot?

Vi beder virksomheder invitere alle eller ingen af deres kunder til at skrive en anmeldelse. Hvis det ikke er muligt, skal virksomheder bruge et upartisk system, såsom at invitere hver tredje kunde.

Inviter alle til at skrive en anmeldelse

Et eksempel på en partisk invitation er: "Anmeld os på Trustpilot, hvis du var tilfreds med vores service. Hvis ikke, så kontakt venligst vores kundeservice". Det er ikke tilladt, fordi det kan filtrerer negative anmeldelser fra; glade kunder vil skrive en anmeldelse på Trustpilot, mens utilfredse kunder vil kontakte virksomheden i stedet for at skrive en anmeldelse.

Grib muligheden og opbyg troværdighed!

Virksomheder, der bortfiltrerer negative anmeldelser, mister chancen for at få værdifuld feedback på, hvordan de kan forbedre sig. De giver også afkald på muligheden for at opbygge troværdighed: Forbrugerne, der læser Trustpilot-anmeldelser ser ofte en virksomheds svar og indsats for at løse negative anmeldelser som en god ting.

Kontaktinformation under Trustpilot-linket

Virksomheder kan tilføje kontaktinformation i deres invitations-emails, men det bør gøres på en neutral måde. Det betyder, at alle kunder skal inviteres på lige fod til at kontakte virksomheden med feedback - ikke kun dem, der har oplevet problemer. Et neutralt eksempel er: "Vi vil gerne invitere dig til at anmelde os på Trustpilot. Du er også velkommen til at kontakte os direkte med eventuel feedback ved at skrive til: [feedback@virksomhedsadresse.com]." Kontaktoplysninger bør placeres under linket til Trustpilot.

2. Er invitationen skrevet på en objektiv og neutral måde?

Invitationer skal være neutrale og objektive, både når det gælder teksten og formatet. De må ikke indeholde opfordringer til at skrive anmeldelser, der beskriver andet end kundens ærlige, oprigtige mening.

Placer linket til Trustpilot først for at få flere anmeldelser

Vores erfaring viser, at folk er mere tilbøjelige til at skrive en anmeldelse, hvis Trustpilot-linket er synligt og nemt at finde. Virksomheder er velkomne til at linke til deres egne hjemmesider eller andre anmeldelsessider, men disse links bør indsættes under Trustpilot-linket.

3. Tilbyder du belønninger eller incitamenter? Hvis ja, bliver de tilbudt til alle?

Hvis virksomheder vælger at give incitamenter eller udlodde præmier (herunder rabatter eller tilmeldinger til lodtrækninger) i deres anmeldelsesinvitationer, beder vi dem huske at tilbyde incitamentet eller præmien på en neutral måde og til ALLE, der skriver en anmeldelse.

Giv ikke belønninger til gengæld for gode anmeldelser

Når vi siger "neutralt", mener vi, at incitamentet skal gives uanset stjernebedømmelsen eller anmeldelsens indhold. For eksempel kan en virksomhed ikke tilbyde præmier til kunder, der skriver "en positiv anmeldelse" eller "en fem-stjernet anmeldelse" på Trustpilot. På samme måde skal en virksomhed, der afholder en konkurrence, finde vinderen tilfældigt og uden at tage højde for indholdet af deres anmeldelse(r).

Vær åben omkring incitamenter!

Endelig bør virksomheder, der tilbyder incitamenter, informere vores community ved at sende en e-mail til Trustpilots Compliance Team (compliance@trustpilot.com). Vi tilføjer så en lille note på virksomhedens profilside på Trustpilot, hvor der står, at virksomheden nogle gange tilbyder incitamenter for at skrive anmeldelser. Det er i overensstemmelse med internationale retningslinjer for online anmeldelser.

4. Vil det at skrive en anmeldelse på Trustpilot udløse en brugerprofil og konto?

For at kunne skrive en anmeldelse er kunder nødt til at registrere sig på Trustpilot og acceptere vores vilkår & betingelser. Når en kunde skriver en anmeldelse, bliver der automatisk lavet en Trustpilot-profil til vedkommende, og han eller hun modtager en e-mail om det. Virksomheder bør undgå at skrive andet i deres anmeldelsesinvitationer, da det er forkert.

Brugere, der skriver anmeldelser, skal have en profil

Vi kræver, at folk, der skriver anmeldelser, har en personlig profil, så de kan logge ind og se, hvad de har skrevet samt redigere eller slette oplysninger. Det giver os også mulighed for at kontakte brugere, hvis vi har brug for at verificere deres anmeldelse, eller hvis den ikke lever op til vores retningslinjer.

5. Bør du gøre brugere opmærksom på vores Brugerretningslinjer?

Vi har tips til at skrive gode anmeldelser, og vores Brugerretningslinjer beskriver betingelserne for at bruge Trustpilot. De indeholder en række vigtige punkter, bl.a. at anmeldelser ikke må indeholde nogen personfølsomme informationer såsom navne på medarbejdere.

Hjælp dine kunder til at skrive fantastiske anmeldelser!

Virksomheder er velkomne til at henvise til vores retningslinjer og bør undgå at opfordre til at inkludere navne på medarbejdere eller personale i anmeldelserne. Hvis vi bliver gjort opmærksomme på en anmeldelse, der indeholder personfølsomme oplysninger, bliver brugeren bedt om at redigere anmeldelsen. Hvis ikke anmeldelsen bliver redigeret, er vi nødt til at fjerne den for at beskytte de personfølsomme oplysninger.

Hvad sker der, hvis din anmeldelsesinvitation eller invitationsskabeloner ikke overholder vores retningslinjer?

Vi arbejder hårdt på at sikre tilliden til anmeldelser på Trustpilot, så vi ser alvorligt på overtrædelser af vores retningslinjer. Hvis vi opdager problemer, beder vi virksomheder ændre deres materiale, så det lever op til vores retningslinjer.

Rediger skabeloner for at undgå, at de bliver nulstillet

Når en virksomhed har tilpasset en af Trustpilots invitationesskabeloner og ikke får rettet den, så den er i overensstemmelse med vores retningslinjer, kan skabelonen blive nulstillet til vores standardskabelon.

Hvis du følger ovenstående punkter, gør du det nemt og ligetil for dine kunder at skrive anmeldelser.

Hvis du har spørgsmål til, hvad du må inkludere i dine anmeldelsesinvitationer eller skabeloner, er du velkommen til at spørge vores Compliance Team på: compliance@trustpilot.com. De vil med glæde hjælpe dig.