5 gode tips til at optimere dine anmeldelsesinvitationer

Hér finder du 5 gode tips til at lave anmeldelsesinvitationer, der ikke kun overholder vores virksomhedsretningslinjer, men også giver de bedste resultater.

Virksomheder har forskellige muligheder for at invitere deres kunder til at skrive en anmeldelse. Men uanset hvilken metode de vælger, skal invitationerne være neutrale og leve op til vores virksomhedsretningslinjer.

1. Får alle kunder mulighed for at dele deres oplevelser på Trustpilot?

Vi beder virksomheder invitere alle eller ingen af deres kunder til at skrive en anmeldelse. Hvis det ikke er muligt, skal virksomheder bruge et tilsvarende neutralt system, som for eksempel at invitere hver tredje kunde.

Invitér alle til at skrive en anmeldelse

Et eksempel på en partisk invitation er: "Anmeld os på Trustpilot, hvis du var tilfreds med vores service. Hvis ikke, så kontakt vores kundeservice". Det er ikke tilladt at skrive sådan, da det kan filtrere negative anmeldelser fra. Tilfredse kunder opfordres til at skrive en anmeldelse på Trustpilot, mens utilfredse kunder skal kontakte virksomheden i stedet for at skrive en anmeldelse.

Grib muligheden og opbyg troværdighed

Virksomheder, der bortfiltrerer negative anmeldelser, går glip af muligheden for at få værdifuld feedback og blive opmærksomme på eventuelle forbedringspotentialer. Og derudover går de glip af muligheden for at opbygge troværdighed: Forbrugere, der læser anmeldelser på Trustpilot, opfatter det gerne positivt, at virksomheder besvarer negative anmeldelser og løser eventuelle fremhævede problemer.

Kontakoplysninger under Trustpilot-linket

Virksomheder kan tilføje kontaktoplysninger i deres invitationer, men de bør gøre det på en neutral måde. Det betyder, at alle kunder skal inviteres på lige fod til at give virksomheden feedback, og ikke kun dem, der har oplevet problemer.

Et neutralt eksempel er: "Vi vil gerne invitere dig til at anmelde os på Trustpilot. Du er også velkommen til at kontakte os direkte med eventuel feedback ved at skrive til: feedback@virksomhedsadresse.com." Kontaktoplysninger bør placeres under linket til Trustpilot.

2. Er formatet og sproget neutralt?

Invitationer skal være neutrale og objektive, både hvad angår teksten og formatet. De må ikke indeholde opfordringer til at skrive anmeldelser, der ikke afspejler kundens ærlige mening.

Opnå flere anmeldelser ved at placere linket til Trustpilot i begyndelsen

Vores erfaring viser, at forbrugere er mere tilbøjelige til at skrive en anmeldelse, hvis Trustpilot-linket er synligt og nemt at finde. Virksomheder er velkomne til at linke til deres egne websites eller andre anmeldelsesplatforme, men disse links bør indsættes under Trustpilot-linket.

3. Tilbyder du belønninger eller incitamenter? Hvis ja, bliver de tilbudt til alle?

Hvis virksomheder vælger at tilbyde incitamenter eller udlodde præmier (herunder rabatter eller tilmeldinger til lodtrækninger) i deres invitationer, beder vi dem gøre det på en neutral måde og inkludere ALLE, der skriver en anmeldelse.

Lov ikke belønninger til gengæld for gode anmeldelser

Med "neutral" mener vi, at incitamentet skal tilbydes uanset stjernebedømmelsen eller anmeldelsens indhold. En virksomhed kan for eksempel ikke tilbyde præmier til kunder, der skriver "en positiv anmeldelse" eller "en fem-stjernet anmeldelse" på Trustpilot. Ligeledes skal en virksomhed, der afholder en konkurrence, finde vinderen tilfældigt og uden at tage indholdet af deres anmeldelser i betragtning.

Vær åben omkring incitamenter

Endelig bør virksomheder, der tilbyder incitamenter, informere vores community ved at sende en e-mail til Trustpilots compliance-team på: compliance@trustpilot.com

Vi tilføjer en lille bemærkning til virksomhedens profilside på Trustpilot om, at virksomheden nogle gange tilbyder incitamenter for at skrive anmeldelser. Det er i overensstemmelse med internationale retningslinjer for online-anmeldelser.

4. Oprettes der en brugerprofil og -konto når man skriver en anmeldelse på Trustpilot?

For at kunne skrive en anmeldelse er kunder nødt til at registrere sig på Trustpilot og acceptere vores vilkår og betingelser. Når en kunde skriver en anmeldelse, oprettes automatisk en brugerprofil, og vedkommende modtager en e-mail om det. Virksomheder bør undgå at angive andet i deres invitationer, da det er forkert.

Brugere der skriver anmeldelser skal have en profil

Vi kræver, at brugere, der skriver anmeldelser, har en personlig profil, så de til enhver tid kan logge ind og læse, hvad de har skrevet, samt redigere eller slette oplysninger. Det gør det også muligt for os at kontakte dem, hvis vi har brug for dokumentation, eller hvis deres anmeldelse er i strid med vores retningslinjer.

5. Skal brugere gøres opmærksomme på vores retningslinjer?

Brugere kan finde tips til at skrive gode anmeldelser, og i vores brugerretningslinjer finder de betingelserne for at skrive anmeldelser på Trustpilot. Anmeldelser må eksempelvis ikke indeholde nogen personlige oplysninger, såsom navne på medarbejdere.

Hjælp dine kunder til at skrive fantastiske anmeldelser

Virksomheder er velkomne til at henvise til vores brugerretningslinjer og bør undgå at opfordre til at inkludere navne på medarbejdere eller personale i anmeldelserne. Hvis vi bliver gjort opmærksomme på en anmeldelse, der indeholder personlige oplysninger, bliver brugeren bedt om at redigere den. Hvis ikke anmeldelsen bliver redigeret, er vi nødt til at fjerne den for at beskytte de personlige oplysninger.

Hvad sker der hvis din invitation eller invitationsskabelon er i strid med vores retningslinjer?

Vi arbejder hårdt på at sikre tilliden til anmeldelser på Trustpilot, så vi ser alvorligt på overtrædelser af vores virksomhedsretningslinjer. Hvis vi opdager problemer, beder vi virksomheder ændre deres materiale, så det lever op til vores retningslinjer.

Redigér og bevar brugerdefinerede skabeloner

Hvis virksomheder laver en brugerdefineret invitationsskabelon, som er i strid med vores virksomhedsretningslinjer, og ikke formår at foretage de nødvendige ændringer, kan det ske, at vi ændrer deres skabelon til vores optimerede invitationsskabelon.

Hvis du følger ovenstående punkter, gør du det nemt og ligetil for dine kunder at skrive anmeldelser.

Hvis du er i tvivl, om dine invitationer eller invitationsskabeloner overholder vores virksomhedsretningslinjer, er du velkommen til at kontakte vores compliance-team på: compliance@trustpilot.com.