Hvordan sikrer vi at anmeldelserne på Trustpilot er troværdige?

Vi bliver indimellem spurgt, om anmeldelserne på Trustpilot er reelle og troværdige, så i denne artikel kan du læse om, hvordan vi sikrer, at det er tilfældet.

Tillid til anmeldelser er fundamentet for Trustpilot. Derfor arbejder vi hårdt for at sikre et troværdigt community med reelle anmeldelser.

Vi har en række processer, der identificerer og fjerner falske anmeldelser, for at sikre, at anmeldelserne på vores platform afspejler reelle købs- og serviceoplevelser. Nedenfor kan du læse mere om vores processer:

Åbenhed og gennemsigtighed

Forbrugere, der har haft en købs- eller serviceoplevelse hos en virksomhed, kan skrive en anmeldelse af den på Trustpilot, og alle virksomheder kan læse og besvare deres feedback gratis.

Scanningssoftware – døgnet rundt

Vi bruger avanceret, specialudviklet software, der scanner og identificerer falske anmeldelser på vores platform. Den kører døgnet rundt for at fange og rapportere uregelmæssigheder, forsøg på snyd og overtrædelser af vores retningslinjer. Læs mere om, hvordan vi bekæmper falske anmeldelser, på vores side om tillid til anmeldelser.

Dedikerede compliance-agenter

For at understøtte vores software i at undersøge forsøg på snyd og misbrug af vores platform har vi et dedikeret Compliance Team bestående af agenter, managere og efterforskningsspecialister. Vi holder også systematisk øje med annoncer på nettet, som tilbyder eller opfordrer til at skrive falske anmeldelser, og rapporterer dem til webstedsværten for at få dem fjernet.

Klare regler

Vores supportcenter og Compliance Team hjælper folk med at forstå Trustpilots grundprincipper og retningslinjer, som vores brugere bliver bedt om at overholde, når de skriver anmeldelser:

Sikkerhedsforanstaltninger

Vi lægger en forbrugermeddelelse på en virksomhedsprofil, hvis vi har identificeret misbrug af vores rapporteringsfunktion eller har bevis på, at virksomheden forsøger at vildlede forbrugerne. Vi iværksætter disciplinære foranstaltninger, når det er nødvendigt, herunder ved at ophæve kontrakter med virksomheder, der gentagne gange overskrider vores retningslinjer. Ligeledes kan vores Compliance Team blokere brugere, der misbruger Trustpilot.

Samarbejde i branchen

Vi arbejder også tæt sammen med de relevante offentlige instanser i efterforskninger og hjælper med at sætte nye branchestandarder.

Whistleblower-funktion

Alle, der har oplysninger om snyd eller misbrug af vores platform, kan kontakte os direkte og fortroligt på compliance@trustpilot.com, og så undersøger vi sagen.

Ucensureret feedback

Trustpilot er bygget på tillid, så det er afgørende for os, at anmeldelserne på vores platform er troværdige. Og derfor ville vi aldrig redigere i anmeldelser eller lade virksomheder betale for at få negative anmeldelser fjernet. Det ville ganske enkelt stride mod vores eksistensgrundlag. De samme regler og processer gælder for hele vores community, og vi behandler alle virksomheder ens, uanset om de betaler for vores tjenester eller ej.

Rapportering af anmeldelser

Vores Compliance Team undersøger alle rapporterede anmeldelser. Forbrugere kan indberette, og virksomheder kan rapportere anmeldelser, hvis de har grund til at tro, at de er i strid med vores retningslinjer. Vi sikrer også, at disse funktioner ikke bliver misbrugt af forbrugere eller virksomheder.

Styrken i et community

Jo flere, der holder øje, jo bedre. Vores dedikerede community er med til at afsløre personer, som ikke overholder vores retningslinjer, og virksomheder, der forsøger at forfalske deres omdømme eller skade deres konkurrenter.