Hvem kan skrive en anmeldelse og hvornår?

Nyttige anmeldelser afspejler egentlige menneskers reelle købs- eller serviceoplevelser. Derfor har vi regler om, hvem der kan skrive en anmeldelse på Trustpilot.

Hvornår kan du skrive en anmeldelse?

Ifølge vores brugerretningslinjer kan du skrive en anmeldelse, hvis:

• Du har købt noget – det vil sige, at du har købt et produkt eller en tjenesteydelse
  • Du har bestilt noget – det vil sige, at du har afgivet en ordre hos den virksomhed, du anmelder (uanset om ordren senere er blevet annulleret eller ej), eller
  • Du kan bevise, at du har benyttet virksomhedens tjenesteydelser – det vil sige, at du ikke har købt eller bestilt noget, men at du på anden vis kan dokumentere, at du har brugt virksomhedens tjenesteydelser. Det kan f.eks. være ved at fremvise korrespondance med virksomheden eller dokumentere en anden slags interaktion.

Tip: Gem et billede eller en kopi af dokumentation, der viser, at du har haft en købs- eller serviceoplevelse, i tilfælde af der stilles spørgsmålstegn ved din anmeldelse, efter du har skrevet den.

Hvilke andre krav er der?

Udover at sikre, at din oplevelse svarer til en af de ovenstående punkter, skal din anmeldelse:

• Handle om din egen, personlige oplevelse og ikke en andens, og
  • Omhandle en købs- eller serviceoplevelse, du har haft inden for de seneste 12 måneder

Hvornår kan du ikke skrive en anmeldelse?

Du kan ikke skrive en anmeldelse, hvis du har et særligt forhold til den virksomhed, du anmelder. Du må ikke skrive en anmeldelse af en virksomhed, som:

• Du ejer, har ejet, eller som nogen i din nærmeste familie ejer
  • Du er ansat i eller arbejder for, eller
  • Er en direkte konkurrent til en virksomhed, du ejer eller arbejder for

Andre nyttige oplysninger

Når du har skrevet en anmeldelse, kan du altid redigere eller opdatere den, så den afspejler din seneste oplevelse med virksomheden.

Du kan finde flere oplysninger i vores korte guide til vores brugerretningslinjer eller læse hele regelsættet her.

Og sidst, men ikke mindst: Da informative anmeldelser på Trustpilot er til stor hjælp for andre forbrugere, har vi samlet nogle tips her til at skrive fantastiske anmeldelser.