Hvem kan skrive en anmeldelse og hvornår?

Trustpilot er dedikeret til at skabe øget åbenhed. Læs vores Transparency Report 2022.

Nyttige anmeldelser afspejler egentlige menneskers reelle købs- eller serviceoplevelser. Derfor har vi regler om, hvem der kan skrive en anmeldelse på Trustpilot.

Hvornår kan du skrive en anmeldelse?

Ifølge vores retningslinjer for brugere kan du skrive en anmeldelse, hvis du har haft en reel oplevelse med en virksomhed inden for den seneste tid. Det kan f.eks. være, at:

• Du har købt noget.
  • Du har bestilt noget (også selvom din ordre blev annulleret).
  • Du har haft en telefonsamtale, e-mailkorrespondance eller online-chat med en medarbejder fra virksomheden.
  • Du har besøgt en butik.
  • Du på anden vis har benyttet virksomhedens produkter eller services.

Tip: Gem dokumentation på, at du har haft en oplevelse med den virksomhed, du anmelder (det kan være en kvittering eller et screenshot af din online-chat med en medarbejder), hvis der skulle opstå spørgsmål om din anmeldelse, efter du har offentliggjort den.

Hvilke andre krav er der?

Udover at sikre at din oplevelse svarer til en af de ovenstående punkter, skal din anmeldelse:

• Handle om din egen, personlige oplevelse og ikke en andens
  • Omhandle en købs- eller serviceoplevelse, du har haft inden for de seneste 12 måneder

Hvornår kan du ikke skrive en anmeldelse?

Hvis du har et særligt forhold til den virksomhed, du anmelder

Du kan ikke skrive en anmeldelse af en virksomhed, som:

• Du ejer, har ejet, eller som nogen i din nærmeste familie ejer
  • Du er ansat i eller arbejder for
  • Er en direkte konkurrent til en virksomhed, du ejer eller arbejder for

Hvis du har haft en reel købs- eller serviceoplevelse med en virksomhed, som du tidligere har været ansat hos, kan du godt skrive en anmeldelse af den. Din anmeldelse må selvfølgelig bare ikke omhandle din erfaring med at arbejde der.

Hvis du er blevet tilbudt et incitament

Du kan ikke skrive en anmeldelse, hvis du er blevet tilbudt et incitament til gengæld – virksomheder må ikke bruge incitamenter for at få anmeldelser. Incitamenter kan være rabatter, loyalitetspoint, gavekort, vouchers, gaver, belønninger, henvisningsbonusser mv.

Er du blevet tilbudt et incitament? Så vil vi gerne vide det.

Sådan skriver du en anmeldelse

I vores brugerguide til at skrive anmeldelser finder du trinvise instruktioner i processen – fra oprettelse af en profil til at finde en specifik virksomhed og skrive en anmeldelse.

Når du har skrevet en anmeldelse, kan du altid redigere eller opdatere den.

Vi har samlet nogle tips til at skrive anmeldelser.

Forrige: Oversigt over Trustpilots retningslinjer for brugere

Næste: Sådan skriver du en anmeldelse