Sådan kan brugere indberette en anmeldelse til Compliance

Medlemmer af vores community, deriblandt brugere, der skriver anmeldelser, kan underrette os om anmeldelser, der er i strid med vores retningslinjer, via vores 'Indberet til compliance'-funktion.

Funktionen er med til at understøtte, at Trustpilot er et community, der arbejder sammen for at opretholde tillid og integritet, ved at gøre det muligt for medlemmer af vores community at indberette anmeldelser, der er i strid med vores brugerretningslinjer.

Hvornår skal du indberette en anmeldelse til compliance?

Du kan indberette anmeldelser, der er i strid med vores brugerretningslinjer, det vil sige, hvis de for eksempel indeholder ulovlige, nedgørende eller uanstændige formuleringer eller personlige oplysninger.

Du kan ikke indberette din egen anmeldelse til compliance, men du kan ændre eller slette den.

Hvis du indberetter en anmeldelse til os, skal du kunne beskrive problemet og sende os eventuel dokumentation. Bemærk, at hvis du indberetter mange anmeldelser eller indberetter de samme anmeldelser uden god grund, kan det betragtes som misbrug af vores 'Indberet til compliance'-funktion.

Hvordan fungerer funktionen?

Når et medlem af vores community bruger funktionen, oprettes en sag i vores system. Derefter får vores compliance-team besked om det, så de kan undersøge hver sag grundigt.

Gennemsigtighed er en vigtig del af vores arbejde, derfor forbliver indberettede anmeldelser synlige på Trustpilot, indtil vi har undersøgt, om der er tale om en overtrædelse af vores regler. Dette er med til at sikre, at alle anmeldelser på en virksomhedsprofil er reelle, og at anmeldelser ikke bliver uretmæssigt fjernet. Hvis indberettede anmeldelser eksempelvis blev fjernet fra vores platform, mens vi undersøgte dem, ville det være muligt for virksomheder at blokere for deres konkurrenters positive anmeldelser.

Derfor viser vi fortsat indberettede anmeldelser, medmindre og indtil vi finder ud af, om en anmeldelse er i strid med vores regler og skal rapporteres.

Sådan kan du indberette en anmeldelse til compliance

1. Find den anmeldelse, du vil indberette, og klik på knappen Indberet til compliance.
  2. Angiv med minimum 50 tegn, hvorfor du indberetter den, og hvilke dele af vores brugerretningslinjer den er i strid med.
  3. Klik på Indsend meddelelse til compliance.
  4. Når du ser meddelelsen Tak, ved du, at vores compliance-team er blevet underrettet. Bemærk: Vi sætter stor pris på din hjælp, men da vi ifølge loven skal beskytte personlige oplysninger, kan vi ikke opdatere dig om, hvad der sker med anmeldelsen.

Hvordan foregår den efterfølgende proces?

1. Vores compliance-team får besked, når en anmeldelse indberettes.
  2. Derefter undersøger de, om den er i strid med vores brugerretningslinjer i forhold til indberetningen. Anmeldelsen vil stadig være synlig på vores platform og tælle med i den anmeldte virksomheds stjernebedømmelse og TrustScore under denne proces.
  3. Hvis anmeldelsen er i strid med vores brugerretningslinjer, opretter vores compliance-team en rapport, og anmeldelsen bliver midlertidigt skjult.
  4. Derefter sender de eventuelt en e-mail til den relevante bruger og beder vedkommende foretage de nødvendige ændringer. Hvis anmeldelsen eksempelvis indeholder groft sprog, beder vi brugeren om at fjerne det.
  5. Når/hvis de nødvendige ændringer er foretaget, bliver anmeldelsen lagt tilbage på virksomhedsprofilen. Hvis ændringerne ikke bliver foretaget, fjerner vi anmeldelsen fra Trustpilot.

Hvad sker der, hvis min anmeldelse indberettes til Trustpilots compliance-team?

Du modtager ikke en e-mail, hvis din anmeldelse bliver indberettet til os. Men hvis den er i strid med vores retningslinjer og er rapporteret af vores compliance-team, sender vi en e-mail til dig med råd om, hvilke ændringer du kan foretage for at få din anmeldelse online igen.

Sådan bør virksomhedsbrugere indberette og rapportere anmeldelser

Virksomhedsbrugere skal ikke flagge anmeldelser af deres virksomhed ved hjælp af 'Indberet til compliance'-funktionen. De kan i stedet rapportere anmeldelser fra deres virksomhedskonto, hvis de er i strid med vores retningslinjer (se, hvilke rapporteringsgrunde virksomheder kan vælge imellem). Virksomheder, der ikke har en konto, kan tilmelde sig gratis.

Hvis du er virksomhedsbruger og ønsker at indberette en anmeldelse på en anden virksomhedsprofil, kan du bruge 'Indberet til compliance'-funktionen og følge samme procedure som medlemmerne af Trustpilots community.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os her.