Sådan indberetter du anmeldelser der er i strid med vores retningslinjer

Medlemmer af vores community, heriblandt brugere, kan indberette anmeldelser, der er i strid med vores retningslinjer, ved at klikke på flag-ikonet under den pågældende anmeldelse.

Trustpilot er et community, der samarbejder for at bevare tillid og integritet ved at gøre det muligt for brugere at indberette anmeldelser, der er i strid med vores brugerretningslinjer, fordi de er falske eller indeholder personlige oplysninger eller stødende sprogbrug.

Hvornår kan jeg indberette en anmeldelse?

Som bruger kan du indberette anmeldelser, der er i strid med vores brugerretningslinjer af en eller flere af følgende grunde:

• Anmeldelsen indeholder personlige oplysninger om dig.
  • Anmeldelsen indeholder stødende sprogbrug.
  • Du har grund til at tro, at anmeldelsen er falsk.

Når du indberetter en anmeldelse, bliver du bedt om at beskrive problemet og sende os eventuel dokumentation. Bemærk, at hvis du indberetter mange anmeldelser eller indberetter de samme anmeldelser uden god grund, kan det betragtes som misbrug af vores indberetningsfunktion.

Du kan ikke bruge funktionen:

• til at indberette din egen anmeldelse. Men du kan selv redigere eller slette den.
  • hvis du repræsenterer den anmeldte virksomhed. Du kan i stedet rapportere anmeldelser via din virksomhedskonto (læs her, hvordan du tilmelder dig og tilegner dig din gratis virksomhedskonto).

Hvordan indberetter jeg en anmeldelse?

1. Find den anmeldelse, du vil indberette, og klik på flag-ikonet.
  2. Bekræft, at du er en bruger. Hvis du repræsenterer den virksomhed, der er blevet anmeldt, bliver du bedt om at bruge din virksomhedskonto.
  3. Vælg grunden(e) til, at du indberetter anmeldelsen. Beskriv problemet i tekstboksen. Ved indberetninger om falske anmeldelser kræves mindst 50 tegn.
  4. Klik på Indsend.
  5. Nu vises en bekræftelse på, at vores compliance-team er blevet underrettet.
  6. Når vi har modtaget indberetningen, gennemgår vi anmeldelsen.
  7. Hvis anmeldelsen indeholder stødende sprogbrug eller personlige oplysninger om dig, giver vi dig besked om, at vi har bedt brugeren bag anmeldelsen om at ændre den. Hvis du har indsendt bevis på, at en anmeldelse er falsk, gennemgår vi anmeldelsen, men på grund af reglerne om databeskyttelse kan vi ikke fortælle dig, hvad der efterfølgende sker med den.

Hvad sker der, efter jeg har indberettet en anmeldelse?

1. Ved hver indberetning oprettes en sag i vores system, som sendes til vores compliance-team.
  2. Vi undersøger, om anmeldelsen som angivet i indberetningen er i strid med vores brugerretningslinjer. Under denne proces vil anmeldelsen stadig være synlig på vores platform og tælle med i den anmeldte virksomheds stjernebedømmelse og TrustScore. Det er med til at sikre, at anmeldelser ikke uretmæssigt fjernes. Hvis vi f.eks. fjernede anmeldelser øjeblikkeligt, kunne det misbruges af brugere, der ønskede at blokere en virksomheds positive anmeldelser.
  3. Hvis anmeldelsen er i strid med vores brugerretningslinjer, bliver den midlertidigt skjult. Hvis den er falsk, bliver den fjernet.
  4. Hvis problemet kan løses, kontakter vores compliance-team brugeren bag anmeldelsen og beder vedkommende om at ændre den. Hvis anmeldelsen eksempelvis indeholder stødende sprogbrug, bliver brugeren bedt om at omformulere den.
  5. Hvis/når brugeren fjerner de personlige oplysninger eller de stødende ord, lægges anmeldelsen online igen. Hvis vedkommende intet foretager sig, forbliver anmeldelsen offline på ubestemt tid.

Hvad sker der, hvis nogen indberetter min anmeldelse?

Du får ikke besked, hvis din anmeldelse bliver indberettet. Men hvis vores compliance-team konstaterer, at din anmeldelse er i strid med vores retningslinjer, modtager du en e-mail med oplysninger om, hvad du kan gøre for at få anmeldelsen online igen.

Hvordan rapporterer virksomhedsbrugere anmeldelser?

Virksomhedsbrugere kan rapportere anmeldelser fra deres virksomhedskonto (se, hvilke rapporteringsgrunde virksomheder kan vælge imellem her). Virksomheder, der ikke har en konto, kan oprette en gratis.

Hvis du er en virksomhedsbruger, der vil indberette en anmeldelse på en anden virksomheds profil, skal du følge den indberetningsprocedure, som gælder for brugere.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.