Sådan anmoder du om en kategori

Tilgængelig for:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Denne funktion er en del af vores gratis produktpakke Prøv den nu

Du kan vælge og anmode om kategorier via din virksomhedskonto, så forbrugerne kan sammenligne din virksomhed med lignende virksomheder.

Hvad er kategorier?

På Trustpilot finder du en lang liste over kategorier, du kan tilføje din virksomhed til, hvilket gør det lettere for forbrugere at finde din virksomhed på Trustpilot. Derfor er det vigtigt, at kategorierne matcher dit forretningsområde.

Du kan vælge én hovedkategori, som bør være det forretningsområde, hvor din virksomhed har den største kundekreds.

Udover en hovedkategori skal du vælge op til fem underkategorier, der beskriver din virksomheds aktiviteter, og som ikke er dækket af din hovedkategori. Bemærk, at dette er pr. land.

Trustpilots kategorier er baseret på kategorisystemet i Google My Business.

• Hvis din virksomhed har en Google My Business-konto, kan du med fordel vælge den samme hovedkategori og de samme underkategorier (seks i alt) for din Trustpilot-profil.
  • Hvis du ikke bruger Google My Business, er det ikke noget problem. Du skal bare vælge den kategori, som passer bedst til dit forretningsområde.

Bemærk: Kategorierne tildeles pr. land.

Anmod om en kategori

1. Gå ind på din virksomhedskonto > Virksomhedsprofil > Kategorier, vælg din hovedkategori, og klik på Fortsæt.
  2. Vælg en kategori, og klik på Gem kategori.
    • Gentag processen for at tilføje op til seks kategorier. Den første kategori, du vælger, vil automatisk være din hovedkategori.
  3. Klik på Send anmodning, når du er færdig med at vælge kategorier. Din anmodning bliver nu sendt til godkendelse hos vores compliance-team.
  4. Du kan fremskynde processen ved at beskrive, hvorfor din virksomhed passer ind i de ønskede kategorier. Tilføj eksempelvis et link til din virksomheds webside med beskrivelser af dine hovedprodukter/-services, eller beskriv dem kort for at hjælpe vores compliance-team med at verificere din anmodning.

Godkendte kategorier vises under Dine nuværende kategorier. Når din anmodning er blevet godkendt, kan det tage op til to hverdage, før dit domæne kan ses på Trustpilots kategoriside.

Sådan anmoder du om flere kategorier

Gentag processen for at tilføje flere kategorier. Sørg blot for ikke at anmode om mere end seks kategorier for hvert af din virksomheds domæner.

Fjern en kategori

1. Gå ind på din virksomhedskonto > Virksomhedsprofil > Kategorier, og brug skydeknappen til at aktivere Tilføj eller skift kategorier.
  2. Under Skift dine kategorier skal du klikke på papirkurv-ikonet for den kategori, du vil fjerne. Gentag handlingen, hvis du vil fjerne flere kategorier.
  3. Klik på Send anmodning.

Skift kategorier

Følg først trinene beskevet under Fjern en kategori efterfulgt af trinene under Anmod om en kategori.

Tips til valg af kategorier

• Tænk over, hvilke kategorier der beskriver din virksomheds forretningsområde/branche bedst.
  • Tænk over, hvilke kategorier der dækker de produkter og services, som udgør din virksomheds primære indtjeningskilde.
  • Hvis din virksomhed har en Google My Business-konto, kan du med fordel vælge de samme kategorier for din Trustpilot-profil.

Det kigger vi efter, når vi behandler din kategorianmodning

• Er der en sektion på dit website, der viser, at du sælger produkter/services, der er relevante i forhold til de pågældende kategorier?
  • Passer din anmodning til Trustpilots definitioner af de kategorier, vi har?
  • Lader det til at være i overensstemmelse med branchekoderne fra en offentlig erhvervsdatabase (såsom virk.dk)?

Din kategorianmodning kan blive godkendt:

• Hvis der er en sektion på dit website, der viser, at du sælger produkter/services, der er relevante i forhold til de pågældende kategorier.
  • Hvis din anmodning er i overensstemmelse med branchekoderne fra en offentlig erhvervsdatabase og tredjepartsdataleverandører (såsom virk.dk og Google My Business).

Din kategorianmodning kan blive afvist:

• Hvis du ikke har givet os et link til en aktiv del af dit website, som viser, at din virksomhed sælger produkter/services, der er relevante for de kategorier, du har anmodet om. Bemærk, at hvis dit website er under vedligeholdelse eller ikke er aktivt endnu, kan vi ikke bekræfte, om du sælger produkter/services, der er relevante for de kategorier, du har anmodet om.
  • Hvis dine branchekoder fra en offentlig erhvervsdatabase (såsom virk.dk) og tredjepartsdataleverandører (såsom Google My Business) ikke er i overensstemmelse med de kategorier, du har anmodet om.
  • Hvis du allerede har fået godkendt seks kategorier og har anmodet om flere. Virksomheder kan højst tilføje seks kategorier for hvert domæne. Hvis du ønsker at ændre dine kategorier, skal du først slette nogle af dine nuværende kategorier.