Ofte stillede spørgsmål om kategorier

Vi har skabt et kategorisystem for at gøre det lettere at søge efter og sammenligne virksomheder og deres anmeldelser. I denne artikel kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål om kategorier.

Terminologi

• Hovedkategori: En overordnet kategori, der fungerer som paraplybegreb for mere specifikke underkategorier, f.eks. "Tøj & mode" eller "Elektronik".
  • Underkategori: En specifik kategori, der hører under en af hovedkategorierne, f.eks. "Sportstøj" under hovedkategorien "Tøj & mode" eller "Mobiltilbehør" under "Elektronik".
  • Primær kategori: Den kategori, du vælger som dit primære forretningsområde.
  • Ekstra kategorier: Du kan vælge op til fem andre forretningsområder. Hvert domæne kan altså have seks kategorier i alt – en primær og fem sekundære.

Tilføj en kategori

Hvilke kategorier passer til min virksomhed, og hvor mange kan jeg vælge?

Tips til virksomheder vedrørende valg af kategorier:

1. Overvej hvilke kategorier, der bedst beskriver din virksomheds primære forretningsområde eller branche.
  2. Overvej hvilke kategorier, der dækker de produkter eller services, som udgør din virksomheds primære indtjeningskilder.

Virksomheder kan vælge én primær kategori og anmode om op til fem yderligere kategorier for hvert af deres domæner. Læs artiklen Sådan vælger og ansøger du om passende kategorier for en beskrivelse af hele processen.

Oprettelse af nye kategorier

Jeg kan ikke finde nogen kategorier, der passer til min virksomhed. Kan Trustpilot oprette en ny kategori?

Vi har hundredvis af kategorier at vælge mellem. Finder du alligevel ikke en, der passer til din virksomhed, kan du sende en e-mail med dit forslag til en ny kategori til compliance@trustpilot.com.

Vi tager følgende med i betragtning, når vi beslutter, om en ny kategori skal oprettes:

1. Vil den nye kategori ligne nogen af Trustpilots nuværende kategorier for meget?
  2. Ligger den foreslåede kategori tæt op ad Googles varegrupper eller SIC (Standard Industrial Classification)? De bruges normalt af myndighederne til at klassificere virksomheder. Bemærk, at kategorier ikke er det samme som tags, så de kan ikke bestå af tilfældige ord.
  3. Er den foreslåede kategori bred nok? Den må ikke være for smal eller specifik i forhold til produkter/services.
  4. Hvor mange andre virksomheder kan bruge kategorien? Før vi kan oprette en ny kategori, skal mindst seks virksomheder med anmeldelser på Trustpilot kunne indgå i den.

Hvis dit forslag til en kategori godkendes, kan der gå op til 14 hverdage, før den nye kategori kan ses online.

Hvis dit forslag til en ny kategori ikke opfylder ovenstående krav, kan det være, at vi gemmer det til fremtidig overvejelse.

Virksomheder i den forkerte kategori

Der er en virksomhed i den forkerte kategori, hvilket påvirker min rangering. Kan I flytte den?

Virksomheder, der er i de forkerte kategorier, bør fjernes eller flyttes til mere relevante kategorier. Dog kan vi kun flytte virksomheder, hvis den nye kategori passer til det, virksomheden sælger. Det tager vi stilling til ud fra vores kategoridefinitioner. En virksomhed kan blive i sin nuværende kategori, hvis den rent faktisk sælger produkter eller services, der er relevante for kategorien.

Hvis du vil informere os om en virksomhed, som du mener er i den forkerte kategori, kan du sende en e-mail med detaljerne til os, så undersøger vi gerne sagen. Skriv til: compliance@trustpilot.com.

Håndtering af ikke-kategoriserede virksomheder eller domæner

Hvorfor er denne virksomhed ikke i nogen kategori?

Så længe de har anmeldelser, kan ikke-kategoriserede virksomheder placeres i mindst én underkategori. Hvis du har et forslag til en hovedkategori for en ikke-kategoriseret virksomhed, kan du skrive til compliance@trustpilot.com.

Sådan bliver websites rangeret og vist på kategorisiden

Hvad er reglerne for ranglister indenfor en kategori?

Ranglister indenfor kategorier bestemmes af to faktorer (i prioriteret rækkefølge): (1) TrustScore og bedømmelse, (2) Antal anmeldelser.

Det betyder, at hvis Virksomhed A har en højere TrustScore end Virksomhed B, vil Virksomhed A rangere højere indenfor den pågældende kategori, selv hvis den har færre anmeldelser. Hvis Virksomhed A og Virksomhed B begge har den samme TrustScore og bedømmelse, vil virksomheden med flest anmeldelser rangere højest.

Hvorfor er min virksomhed kun rangeret i en kategori på Trustpilot.dk og ikke resten af Trustpilots domæner (f.eks. de.Trustpilot.com, Trustpilot.com eller fr.Trustpilot.com)?

Kategoriranglister er landespecifikke. Hvert virksomhedsdomæne kan kun vises i kategorierne for ét Trustpilot-domæne, afhængigt af hvilket land det er registreret i. For at se din rangering skal du gå til det Trustpilot-domæne, der matcher din virksomheds placering for det pågældende domæne (f.eks. dk.trustpilot.com for Danmark).

Min virksomheds domæne er registreret i Danmark, men vores største omsætning er i Tyskland. Kan mit domæne blive vist i kategorier på de.Trustpilot.com i stedet for dk.Trustpilot.com?

Ja. Virksomhedskontoen knyttet til et domæne kan være registreret i ét land og Trustpilot-profilen i et andet. Dette skal dog godkendes af vores account managers.

Kræves der nogen standarder (f.eks. et minimum antal anmeldelser eller en bestemt TrustScore), for at en virksomhed kan blive vist på kategorisiden?

Når en virksomhed har fået én anmeldelse og hører til mindst én underkategori, vil den blive vist på den relevante kategoriside.

Hvor lang tid går der, før min virksomhed kan ses på en kategoriside?

Når din anmodning om en kategori er blevet godkendt, kan det tage vores system op til to hverdage at implementere kategorien. Hvis ændringen ikke er sket inden for denne tidsramme, er du velkommen til at skrive til os på compliance@trustpilot.com.

Hvordan fungerer kategorifiltre?

Forbrugere kan tilføje forskellige filtre for at sammenligne virksomheder i en bestemt kategori. Det kan give et billede af, hvilke virksomheder der regelmæssigt anmeldes, og om disse virksomheder aktivt bruger Trustpilot til at indsamle anmeldelser.

Virksomhederne kan filtreres efter:

• antal anmeldelser modtaget inden for et givent tidsinterval
  • hvordan de bruger (eller ikke bruger) Trustpilot – om de har tilegnet sig deres profil, aktivt indsamler anmeldelser, eller om deres profil er ikke-tilegnet. Du kan læse mere om profiler, der er tilegnede, ikke-tilegnede og indsamler anmeldelser her.