Kategorier – FAQ

Denne funktion er en del af Free-pakken.

Kom i gang nu

Med vores kategorisystem kan du nemmere finde og sammenligne virksomheder. I denne artikel får du svarene på de oftest stillede spørgsmål om kategorier.

Hvad er kategorier?

På Trustpilot finder du flere tusinde virksomhedskategorier, som er baseret på kategorisystemet i Google My Business, så du nemmere kan finde og sammenligne virksomheder på tværs af nettet.

De er opdelt i hovedkategorier, såsom "Shopping og mode" eller "Elektronik og teknologi", og underkategorier, som f.eks. "Tøjbutik" eller "Mobiltelefonbutik".

Hvordan finder jeg ud af, hvilke kategorier der passer bedst til min virksomhed?

Du bør overveje følgende, når du vil tilføje en kategori til din virksomhed:

1. Hvilke kategorier beskriver bedst din virksomheds forretningsområde eller branche?
  2. Hvilke kategorier dækker de produkter og services, som udgør din virksomheds primære indtjeningskilde?
  3. Hvis din virksomhed har en Google My Business-konto, kan du med fordel tjekke dine kategorier og vælge lignende for din Trustpilot-profil.

Hvor mange kategorier kan jeg vælge?

Du kan vælge én hovedkategori, som bør være det forretningsområde, hvor din virksomhed har den største kundekreds. Udover en hovedkategori kan du vælge op til fem underkategorier, der beskriver din virksomheds aktiviteter, og som ikke er dækket af din hovedkategori.

Kan jeg foreslå en ny kategori?

Det er desværre ikke muligt at foreslå nye kategorier, da vores kategorier er baseret på Google My Business.

En virksomhed optræder i den forkerte kategori. Kan I flytte den?

En virksomhed, som er i den forkerte kategori, burde flyttes eller tilføjes til en mere relevant én, men det gør vi kun, hvis den nye, foreslåede kategori passer til virksomhedens produkter eller services. Hvis virksomhedens produkter eller services er relevante for den aktuelle kategori, flytter vi den ikke.

Du kan kontakte vores Support-team om ovenstående, så kigger de på sagen.

Hvordan fastlægger Trustpilot ranglister inden for en kategori?

For at rangere i en kategori skal en virksomhed opfylde to betingelser:

1. Virksomheden skal have indsamlet 25 eller flere anmeldelser inden for de sidste 12 måneder.
  2. Status på virksomhedens profil skal være Beder om anmeldelser, som viser, at de aktivt beder om anmeldelser fra deres kunder.

Disse to betingelser sikrer, at forbrugerne ser, hvilke virksomheder der aktivt bygger tillid og fremmer troværdighed online ved at opfordre deres kunder til at give dem feedback.

Bemærk: Selvom status på en virksomheds profil ikke er Beder om anmeldelser, optræder den stadig i en kategori. Virksomheden bliver dog først rangeret, når de begynder at bede deres kunder om feedback.

Hvordan rangeres en virksomhed i en kategori?

Virksomheder, der opfylder betingelserne for at rangere i en kategori, rangeres efter deres:

1. TrustScore
  2. Antal anmeldelser

Hvis Virksomhed A f.eks. opfylder de to minimumskrav for at rangere i en kategori og samtidig har en højere TrustScore end Virksomhed B, vil Virksomhed A rangere højere i den specifikke kategori, selvom den har færre anmeldelser end Virksomhed B.

Hvis Virksomhed A og B har den samme TrustScore og bedømmelse, vil virksomheden med flest anmeldelser rangere højest.

Sådan bliver virksomheders status ændret til 'Beder om anmeldelser'

Alle virksomheder, der abonnerer på Trustpilots gratis eller betalte services, kan få ændret deres profils status til 'Beder om anmeldelser', så de kan rangere i en kategori. En virksomheds status ændrer sig automatisk, når de opfylder ét af følgende kriterier:

• Virksomheden har sendt mindst 50 invitationer inden for de sidste 365 dage via Trustpilots invitationsservices.
  • Virksomheden har sendt invitationer via deres egne systemer og fået mindst én anmeldelse inden for de sidste 30 dage.

Hvorfor bliver min virksomhed kun rangeret i ét land? Hvad med de andre lokale Trustpilot-domæner (såsom de.Trustpilot.com, dk.Trustpilot.com eller fr.Trustpilot.com)?

Kategoriranglister er landespecifikke. Hvis du har flere domæner, bliver hvert domæne rangeret i en kategori for det Trustpilot-domæne, det er registreret til. Gå til det Trustpilot-domæne, der svarer til det land, dit domæne hører ind under (f.eks. dk.trustpilot.com for Danmark), for at tjekke din rangering.

Min virksomheds domæne er registreret i Tyskland, men vores største indtjeningskilde er Frankrig. Kan mit domæne blive kategoriseret på fr.Trustpilot.com i stedet for de.Trustpilot.com?

Ja, du kan registrere dit domæne i ét land for din virksomhedskonto og et andet land for din virksomheds Trustpilot-profil. Du skal bare kontakte din customer success manager for at få ændret kategorien for din profil.

Hvilke kriterier skal en virksomhed opfylde for at indgå i en kategori?

Når en virksomhed har fået én anmeldelse og hører til mindst én kategori, vil den blive vist på den relevante kategoriside i det land, som domænet er registreret til.

Hvordan fungerer filtrene?

Forbrugerne kan anvende forskellige filtre for at sammenligne virksomheder i en bestemt kategori. Dermed kan de se, hvilke virksomheder der regelmæssigt bliver anmeldt, og om de aktivt bruger Trustpilot til at invitere deres kunder til at skrive en anmeldelse.

Du kan filtrere efter:

• Antallet af anmeldelser, virksomheden har fået.
  • Den tidsperiode, hvor anmeldelserne blev indsamlet.
  • Status på virksomhedens Trustpilot-profil'Beder om anmeldelser', 'Tilegnet profil' eller 'Ikke-tilegnet profil'.