Hvordan skal jeg reagere på anmeldelser?

Opbyg tilliden mellem dig og dine kunder ved at svare på deres anmeldelser.

Med kundeanmeldelser kan du opnå værdifuld feedback om din virksomhed, samtidig med at du kan opbygge tillid ved at svare på dem i et offentligt forum. Derfor er det en vigtig del, når det gælder kundefeedback.

Vi anbefaler virksomhedsbrugere at tage sig tid til at kommunikere med både tilfredse og utilfredse kunder.

Hér er vores bedste tips til, hvordan du kan svare på en måde, der sætter dig og din virksomhed i et positivt lys.

1. Svar hensigtsmæssigt: Diskutér aldrig med dine kunder. Tag deres feedback til efterretning, og svar på en passende og professionel måde. Du kan give kunden dine kontaktoplysninger, hvis du ønsker at løse problemet offline. Husk på, at dine svar er offentlige, og at potentielle kunder kan læse dem.
  2. Fat dig i korthed: Gå ikke i detaljer, når du svarer på en negativ anmeldelse. Nøjes med at give kunden en undskyldning, og tag kontakt til kunden offline, om nødvendigt. Skræddersy altid din respons, og vis empati.
  3. Husk, at ingen er perfekt: Tag ved lære af både positive og negative anmeldelser. Alle dine kunder giver dig værdifuld feedback. Når dine kunder skriver positive anmeldelser, ved du, hvad du gør rigtigt, og når de skriver negative anmeldelser, bliver du gjort opmærkom på, hvilke områder du bør forbedre.
  4. Dine svar er offentlige: Det er meget vigtigt at huske, at kunderne er særlig opmærksomme på, hvordan en virksomhed reagerer og svarer på negative anmeldelser. Hvis du svarer på en negativ kommentar, viser det, hvor dedikeret og forstående du og din virksomhed er. Det skaber en følelse af tillid, hvis du viser, at din virksomhed lytter og reagerer positivt på feedback.
  5. Tak dine kunder: Uanset om en anmeldelse er positiv eller negativ, skal du altid slutte af i en god tone. Dermed viser du dine kunder, at du er imødekommende, og at du sætter pris på, de har taget sig tid til at give din virksomhed feedback.

For at svare på en anmeldelse skal du logge ind på din virksomhedskonto og vælge Serviceanmeldelser.

Hér kan du redigere og slette dine svar samt dele anmeldelser på sociale medier. Du kan også tagge anmeldelser og bruge filtre, hvilket gør det nemmere at sortere og analysere anmeldelser.