Sådan forbereder du en fil med de kunder, du ønsker at invitere

Kunne du godt tænke dig at invitere dine kunder manuelt til at anmelde din virksomhed på Trustpilot? I denne artikel finder du hjælp til at oprette en fil med dine kundedata i det rette format.

Hvilke filformater kan jeg bruge?

Du kan enten bruge .txt- eller .csv-filer til at uploade dine kundedata. Du kan bruge de fleste versioner af Excel eller et simpelt tekstbehandlingsprogram som Notepad til at oprette filerne med.

For at være sikker på, at specielle karakterer (eller ikke-vestlige karakterer) bliver vist korrekt i dine invitationer, skal du sikre dig, at filen er gemt som UTF-8-kode.

Med Google Sheets

Google Sheets er en gratis applikation fra Google, der kan hjælpe dig med at konvertere filer til et format, der er nemt at bruge, og til at sikre, at dine kundedata bliver formateret korrekt.

Start med at uploade dit regneark til Google Sheets eller åbne et nyt ark og indsæt dine kundedata. Gennemse dokumentet for at sikre, at alting står korrekt, og klik herefter på Download as i menuen Filer. Her kan du vælge at downloade filen som Comma Separated Values:

Med Microsoft Excel

Med nogle versioner af Microsoft Excel kan du gemme CSV-filer i UTF-8-format, som du skal bruge til Trustpilot. Men da det ikke er alle versioner af Excel, der understøtter formatet, anbefaler vi, at du benytter Google Sheets som beskrevet ovenfor.

Opret et regneark med dine kunders e-mailadresser, navne og referencenumre i den angivne rækkefølge.

Bemærk: Hvis det ikke er muligt at arrangere din CSV-fil i denne rækkefølge, kan du tilføje en kolonnetitel for at fortælle systemet, hvilke data du har placeret i hvilke kolonner. Du skal skrive følgende kolonnetitler præcis som beskrevet på engelsk: customer email, customer name, reference number.

Resultatet kunne se sådan ud:

Når dokumentet er færdigt, skal du gemme det som en kommasepareret fil. Gå til ”Gem som…” og vælg CSV i type-menuen.

For at være helt sikker på at alle internationale karakterer er korrekte i dine invitationer, skal du klikke på knappen Værktøjer og vælge Webindstillinger. Her kan du finde menuen kodning og vælge Unicode (UTF-8).

Klik herefter OK og dernæst Gem. Nu har du en korrekt formateret fil, som du kan uploade til modulet Inviter dine kunder.