Hvordan udregnes en TrustScore og stjernebedømmelse?

Med et godt omdømme kan du tiltrække nye kunder og få dine eksisterende kunder til at vende tilbage.

Kom i gang nu

TrustScoren er en måling af kundetilfredshed baseret på de service- og lokationsanmeldelser, en virksomhed har indsamlet på Trustpilot. Stjernebedømmelsen er et visuelt billede af TrustScoren. I denne artikel kan du læse, hvordan vi udregner en TrustScore og stjernebedømmelse.

Sådan udregnes TrustScoren

Hver gang en forbruger giver en virksomhed en anmeldelse mellem 1 og 5 stjerner, udregner vi den samlede TrustScore. Denne udregning er baseret på alle de anmeldelser, virksomheden har indsamlet, og tager følgende 3 hovedfaktorer i betragtning: tidsrum, frekvens og bayesiansk gennemsnit.

• Tidsrum: De nyeste anmeldelser tæller og vægter højest, da nye anmeldelser giver et bedre indblik i virksomhedens nuværende kundetilfredshed.
  • Frekvens: Vi udregner en ny TrustScore, hver gang en virksomhed får en ny anmeldelse. Eftersom de nyeste anmeldelser tæller og vægter højest, vil en virksomheds TrustScore være mere stabil, hvis de indsamler anmeldelser regelmæssigt.
  • Bayesiansk gennemsnit: Vi bruger et bayesiansk gennemsnit til at beregne en TrustScore og sikre, at en virksomhed med få anmeldelser har en mere balanceret TrustScore fra begyndelsen. Det betyder, at vi automatisk inkluderer værdien af 7 anmeldelser på 3,5 stjerner hver i alle TrustScore-beregninger. I takt med at virksomheden modtager flere anmeldelser, tæller denne faktor mindre i beregningen af den samlede TrustScore.

Fra TrustScore til stjernebedømmelse

Når TrustScoren er udregnet, vises den som den samlede stjernebedømmelse fra 1 til 5 stjerner, deriblandt halve stjerner. Ved hjælp af almindelige afrundingsregler runder vi stjernebedømmelsen op eller ned til en halv eller hel stjerne.

Bemærk: Indtil en virksomhed modtager deres første anmeldelse, vil deres TrustScore stå angivet som 0.

Hér finder du en virksomheds TrustScore

En virksomheds TrustScore står øverst på deres profilside på Trustpilot.

Anmeldelsesinvitationer kan føre til en højere stjernebedømmelse og TrustScore

Virksomheder, der regelmæssigt beder deres kunder skrive en anmeldelse, har gerne en højere TrustScore end virksomheder, der ikke spørger deres kunder efter feedback. Hvis en virksomhed sender anmeldelsesinvitationer ud til deres kunder, efter de har afgivet en ordre, er der mulighed for, at de får flere i tale, herunder dem, som har haft en god oplevelse, men ikke nødvendigvis tager sig tid til at skrive en anmeldelse. Virksomheder, der regelmæssigt sender invitationer til deres kunder, får også bedre indsigt i deres forretning og forbedringspotentiale.