​Business Generated Links (for udviklere)

Nedenfor finder du en trinvis vejledning i at lave krypterede links ved hjælp af dit foretrukne programmeringssprog. Før du begynder at udvikle dit eget program, bør du tjekke vores hjælpeværktøjer, der gør det nemmere for dig at lave Business Generated Links. Du kan finde flere oplysninger om vores værktøjer under Authenticated Encryption på GitHub i slutningen af dette dokument.

Vejledning til alle programmeringssprog

Business Generated Links bruger Authenticated Encryption with Associated Data (AEAD) og metoden Encrypt then MAC (EtM). Trustpilot bruger én nøgle til at kryptere dataene i payload (encryptkey) og en anden nøgle til MAC part (authkey) for at sikre dataintegritet. Du kan hente nøglerne via din Trustpilot virksomhedskonto under fanen Business Generated Links. Hvis fanen ikke vises, skal du opgradere din konto.

Trinvis vejledning i at lave Business Generated Links:

1. De nøgler, der er kopieret fra din virksomhedskonto, vises i et base64-encoded format, så dit program skal foretage en base64-decode af nøglerne først.
  2. Lav en JSON-formatteret payload-kodestreng, og indsæt kundeoplysningerne. Bemærk, at følgende felter skal inkluderes: e-mail, navn og ref (referencenummer). Eksempel:

{

"email":"xyz@domain.com",

"name":"John Doe",

"ref":"1234",

"skus":["sku1","sku2","sku3"],

"tags":["tag1","tag2","tag3"]

}

1. Sørg for, at payload-dataene ikke kan læses af tredjeparter ved at kryptere dem. Kryptér med AES-CBC ved hjælp af en nøgle på 256 bit, en blokstørrelse på 128-bit og PKCS7 padding mode:
    • Brug en Initialization Vector (IV) med en blokstørrelse på ( 128-bit)
    • Kryptér JSON med encryptkey og IV
    • Opret en signatur ud fra ciphertexten

Hér bruger vi HMAC-SHA256 og authkey. Beregn HMAC ved at hashe IV sat sammen med ciphertexten:

HMAC = HMAC-SHA256( IV + ciphertext )

1. base64-encode IV + ciphertext + HMAC:

base64_payload = base64( IV + ciphertext + HMAC )

1. Da base64 inkluderer skråstreger (/) og plustegn (+), skal du URL-encode payload-dataene ovenfor, før du tilføjer dem til det endelige link. Det endelige link burde se sådan ud:

payload = urlencode( base64_payload )

https://www.trustpilot.com/evaluate-bgl/<domain>?p=<payload>

Udskift <domain> med dit domænenavn og <payload> med de payload-data, du genererede i trin 5.

Det følgende rutediagram viser de nødvendige trin for korrekt formattering, kryptering og klargøring af payload-dataene før distribution:

Sådan kontrollerer du, om et Business Generated Link fungerer

Du kan kontrollere, om et Business Generated Link er lavet korrekt, på to måder:

1. Test dit link i en browser

• Indsæt dit link i en browser, og gå til dk.trustpilot.com.
  • Vælg antallet af stjerner, tilføj en titel, og skriv en anmeldelse.
  • Nu kan du kontrollere, om dit link virker. Hvis navnet på brugeren vises på siden, er din kryptering korrekt. Hvis du bliver bedt om at logge ind med Facebook, Google eller e-mail, er din kryptering forkert.
  • Offentliggør ikke din testanmeldelse.

2. Test dit link med vores command line interface (CLI)

Du kan installere vores command line interface (CLI) på din udviklercomputer. Hvis du kan dekryptere dine payload-data med CLI, er de krypteret korrekt.

Indsamling af produktanmeldelser med Business Generated Links

Ved hjælp af Business Generated Links kan du let indsamle produktanmeldelser. Først skal du tilføje de relevante produkt-SKU'er til payload-dataene og derefter uploade dit produktkatalog til Trustpilot.

1. Tilføj produkt-SKU'er til dine payload-data

Nedenfor er et eksempel på payload-data, der omfatter produkt-SKU'er. Det er en simpel JSON array.

{

"email":"xyz@domain.com",

"name":"John Doe",

"ref":"1234",

"skus":["sku1","sku2","sku3"]

}

2. Upload dit produktkatalog til Trustpilot

For at uploade dit produktkatalog til Trustpilot skal din Customer Success Manager bruge en tabulatorsepareret fil med alle produktoplysningerne. Filen skal indeholde følgende kolonnenavne (med små bogstaver):

• sku (påkrævet)
  • title
  • link
  • image_link
  • gtin
  • mpn
  • brand
  • price

Du kan læse mere om formatet af denne fil her.

Når dit produktkatalog er uploadet, matcher vores system et givet produkt-SKU med relevante produktoplysninger såsom webadressen på produktsiden og -billedet på dit website samt produktnavnet. Produktoplysningerne bruges derefter til at optimere dine kunders brugeroplevelse. Så når din kunde for eksempel ser anmeldelsesformularen, omfatter den produktnavnet og et billede af produktet. Trustpilot sender også produktanmeldelser til Google, som bl.a. anvender dem i produktannoncer.

“Authenticated Encryption” på GitHub

Vi har udviklet nogle hjælpeværktøjer, så du nemmere kan lave Business Generated Links:

1. Open source library til .NET

Hvis du bruger C# .NET som programmeringssprog, er du godt stillet. Vi har oprettet et programmeringsbibliotek, som kombinerer de indbyggede .NET-algoritmer til håndtering af AES og HMAC, for at gøre brugerfladen letanvendelig. Vores bibliotek er baseret på denne gist af James Tuley: https://gist.github.com/jbtule/4336842, som vi har lavet småændringer ved, så det kun understøtter de nøglebaserede versioner. Det anvender heller ikke GCM-versionen og er derfor ikke afhængig af eksterne versioner. Du kan finde og downloade vores GitHub-bibliotek hér: https://github.com/trustpilot/nuget-authenticated-encryption

2. Open source kommandolinje-klient til Windows, Linux og Mac (beta)

Vi har også udviklet en mindre kommandolinje-klient (program), som din virksomhed kan bruge til at kryptere payload-dataene, der skal inkluderes i linket. Denne valgmulighed er udviklet specielt til virksomheder med begrænsede programmeringsressourcer. Du kan finde flere oplysninger og downloade denne klient hér: https://github.com/trustpilot/authenticated-encryption-cli

3. Open source-eksempel til programmeringssproget Python

Hvis du anvender Python som programmeringssprog, kan du blot downloade vores Python-implementering hér: https://github.com/trustpilot/python-authenticated-encryption

4. Open source-eksempel til PHP

Hvis du anvender PHP som programmeringssprog, kan du downloade vores PHP-implementering hér: https://github.com/trustpilot/php-authenticated-encryption

5. Open source-eksempel til Java

Hvis du anvender Java som programmeringssprog, kan du downloade vores Java-implementering hér: https://github.com/NordeaOSS/authenticated-encryption