​TrustBox Optimizer: Forstå resultaterne af din konverteringsoptimeringstest

Du er allerede begyndt at teste, hvor meget du kan optimere din konvertering via TrustBox Optimizeren – nu er det tid til at kontrollere og analysere dine testresultater.

I denne artikel gennemgår vi, hvordan TrustBox Optimizeren beregner resultaterne og hjælper dig med at analysere dem og beslutte, hvad de skal bruges til.

Hvis du ikke bruger TrustBox Optimizeren endnu, kan du finde hjælp i guiden Sådan starter du din første konverteringsoptimeringstest.

Hvordan fungerer Statistics Engine, som ligger bag TrustBox Optimizeren?

Statistik er kernen i alle A/B-testværktøjer og er afgørende for at analysere resultaterne og træffe forretningsbeslutninger baseret på en test.

Når du påbegynder en konverteringsoptimeringstest ved hjælp af TrustBox Optimizeren, registrerer vi det samlede antal besøgende, der ser hver af dine TrustBox-varianter (eller ingen TrustBox), samt hvor mange af dem der ender med at købe noget. Ved hjælp af metoden bayesian statistik beregner vi den statistiske sandsynlighed for, at hver variant over tid slår de andre varianter i testen, og viser det som en procentsats mellem 0 % og 100 %. Dermed bliver det nemmere at besvare spørgsmålet "Vil denne ændring være en fordel for min virksomhed?"

Vi genererer ikke den detaljerede rapport i den første uge, din test kører, eller hvis trafikken er meget lav (under 200 besøgende), da datamængden vil være for lille til at drage en konklusion. Når den første uge er gået, kan du se en detaljeret rapport med dine testresultater. Rapporten genereres én gang om dagen og er baseret på alle de data, der er indsamlet, siden testen blev sat i gang. Jo længere du lader testen køre, jo mere data kan vi indsamle, og des mere præcise vil dine resultater være. Vi vil dog anbefale, at du ikke kører testen i mere end otte uger.

TIP: Så snart du implementerer koden korrekt på dit website, begynder vi at indsamle data til din rapport. Hvis du har brugt tid på at teste TrustBox-koden i dit udviklermiljø, eller hvis du glemte at implementere koden for konverteringstracking, da du oprindeligt gik live med testen, anbefaler vi, at du genstarter testen, når koden fungerer som forventet på dit website. Dermed kan du frasortere alle irrelevante testdata, som kan gøre dine testresultater uklare. Du kan genstarte testen fra siden TrustBox Optimizer testindstillinger ved at klikke på knappen Gem og start igen.

Sådan kan den detaljerede rapport fremme dine forretningsbeslutninger

Da den detaljerede rapport bliver genereret dagligt, beregner vi sandsynligheden for, at hver variant er den bedste over tid angivet som et tal mellem 0 % og 100 %. Rapporten er et øjebliksbillede af de data, vi foreløbig har indsamlet – jo længere du kører testen, jo flere data indsamler vi, og des mere præcise bliver resultaterne.

Der er fire primære dataparametre, du skal kigge efter i rapporten:

• Sandsynlighed for at vinde
  • Potentielt tab
  • Konverteringsinterval
  • Estimeret omsætning

Afhængigt af hvad disse primære dataparametre er, kan du vælge at implementere den vindende variant eller køre flere tests for at finde et bedre sted at vise anmeldelser.

Sandsynlighed for at vinde

Afhængigt af hvor stor sandsynligheden for at vinde er, kan der være tre forskellige testresultater:

• Omkring 50-60 % betyder, at de testede varianter er meget ens. Det betyder som regel, at varianterne kan fungere lige godt for din virksomhed.
  • Over > 70 % betyder, at der er forskel på varianterne, og at én af varianterne sandsynligvis vil klare sig bedre over tid end de andre varianter i testen.
  • Over > 90 % betyder, at der er stor sandsynlighed for, at én variant vil klare sig bedre end de andre testvarianter, og den kan kåres som vinder.

Sandsynlighed for at vinde Hvad betyder det? Risikovurdering
ca. 50-60 %

De testede varianter er meget ens.

Eksempel og anbefalinger

Hverken vinder eller taber
> 70 %

Der er stor sandsynlighed for, at denne variant vil klare sig bedre over tid end andre varianter i testen.

Eksempel og anbefalinger
Sikker
> 90 %

Der er meget stor sandsynlighed for, at denne TrustBox-variant vil klare sig bedre over tid end andre varianter i testen. Denne variant kan kåres som vinder.

Eksempel og anbefalinger
Meget sikker

Potentielt tab

Du kan vurdere den potentielle risiko, din beslutning indebærer, hvis du ved, hvor stor en konverteringsrate du går glip af ved at vælge en variation som vinder, der ikke er det optimale valg. Jo lavere procenten er, des sikrere er dit valg.

Ved at kombinere Potentielt tab med Sandsynlighed for at vinde kan du beslutte, hvornår testen skal stoppes. For eksempel når Sandsynligheden for at vinde er stor for en variation, og det Potentielle tab er tilpas lille, anbefaler vi dig at vælge den variation som vinder.

Konverteringsinterval

Konverteringsraten er angivet som et interval, som din egentlige konverteringsrate sandsynligvis vil ligge indenfor. Hvis der forekommer et stort interval, eller intervallerne overlapper hinanden, tyder det på, at vi skal bruge flere data for at kunne se forskellen mellem varianterne i testen. Du kan ændre diagrammet i rapporten til at vise konverteringsintervallet og overlappet mellem varianterne.

Estimeret omsætning

Hvis du også tracker din omsætning i konverteringsscriptet, vil du se den Estimerede omsætning i den detaljerede rapport. Dette tal viser dig, hvad din månedlige omsætning kunne være, hvis du kører hver variant på 100 % visning. Den forventede omsætning udregnes på baggrund af alle de data, vi har indsamlet i løbet af testperioden, og derefter bruger vi den relative stigning i konverteringen på dem. Den kan være med til at fremme din beslutning om, hvilken TrustBox-variant du skal bruge på dit website.

Gode råd og tips til at udnytte potentialet i Optimizeren

TrustBox Optimizeren er designet til, at du kan forbedre din brug af TrustBoxe og anmeldelser på dit website. For hver test du kører, får du en bedre forståelse af, hvilken løsning der fungerer eller ikke fungerer for din virksomhed og dine besøgende, så der er egentlig ingen dårlige testresultater. Det handler om hele tiden at optimere, indtil du finder løsningen, der giver dig de bedste resultater.

Nedenfor har vi samlet en liste med tips til, hvordan du kan undgå faldgruber og sikre, at du får de mest brugbare resultater hurtigst muligt. Vores eksempler kan også give dig en idé om Optimizerens resultater i virkelige situationer samt handlingsforslag.

Varighed og præcision af test

1. Gå efter 1.000 besøgende pr. variant, før du gør noget. Jo længere du kører testen, og jo flere data, vi indsamler, des mere præcise bliver resultaterne.
  2. Afbryd ikke testen for hurtigt. Det er en god ide at lade testen køre mindst 2-3 hele uger.
  3. Kør ikke testen for længe. Hvis du kører den mere end otte uger, får du for mange sæsonmæssige variationer. Træf derfor en beslutning på baggrund af de data, du har indtil videre, og planlæg en opfølgende test.
  4. Undgå at foretage ændringer på dit website eller ændre måden, du driver trafik til dit website på, mens du kører en A/B-test, da det kan påvirke testresultaterne.

Har du andre TrustBoxe på dit website?

Husk, at du tester effekten af en specifik TrustBox på dit website. Hvis du har andre TrustBoxe på samme side eller et andet sted på dit website, vil de også påvirke besøgende på dit website.

Så dine kunder rent faktisk TrustBoxen?

Nogle gange placeres TrustBoxe et sted, hvor de ikke tiltrækker nogen opmærksomhed. For eksempel kan det have en meget større effekt, hvis du viser dine anmeldelser direkte på siden, end hvis du har en lille TrustBox i footeren.

På samme måde kan TrustBoxe, der konkurrerer direkte med en vigtig CTA eller konverteringsdriver, ende med at reducere konverteringsraten i stedet for at forbedre den. Det kan for eksempel være, hvis du erstatter et centralt modul på siden, såsom "set for nyligt", med anmeldelser.

PRO TIP: Forsøg at placere din TrustBox, så den er synlig og komplementerer (snarere end distraherer fra) en CTA eller konverteringstrigger.

Tester du et centralt sted i forhold til en købsbeslutning?

Vi har set eksempler på, at besøgende ikke klikker sig ind på siden, hvor TrustBoxen er placeret, eller at de på dette tidspunkt i købsprocessen allerede har besluttet sig for at købe eller bruge dine services. Det vil f.eks. have en meget større indvirkning på konverteringen, hvis du viser dine anmeldelser centrale steder i købsbeslutningen, end hvis du gemmer dem væk på en side med kundeudtalelser.

PRO TIP: Kombinér data om konverteringer med brugerundersøgelser for at få en bedre forståelse af dine kunders adfærd og dermed optimere din online-forretning.

Nye kontra tilbagevendende besøgende

Tilbagevendende besøgende kender allerede din virksomhed og har ikke brug for at blive overbevist om at købe eller bruge dine services igen på samme måde som nye kunder har. Ved f.eks. at vise anmeldelser på centrale landing pages, som du sender det meste af din nye trafik til, får nye besøgende et incitament til at blive på dit website.

Tilbagevendende kunder kan være fortalere for dit brand. Med vores TrustBoxe bliver det nemmere for dig at indsamle anmeldelser og dermed forsikre andre om, at de kan stole på dig og din virksomhed.

Indlæsning af en side

Det vil gøre en forskel, hvis dit website har en kort indlæsningstid. Ikke alene fremmer det din SEO og brugeroplevelsen, det forebygger også mulige problemer med din test. Da vores TrustBoxe som standard først vises, når dit website er indlæst, kan det ske, at besøgende ikke ser TrustBoxen, før de træffer en beslutning, hvis websitet har en lang indlæsningstid. Og dermed vil TrustBoxen ikke påvirke konverteringsraten.

Det er særligt vigtigt, hvis siden, du tester TrustBoxen på, kun kræver en enkel handling af brugerne (f.eks. at logge ind), før de forlader siden. Hvis det er tilfældet, anbefales det at sikre, at siden indlæses hurtigt nok til, at brugerne rent faktisk ser TrustBoxen, inden de forlader siden.

Eksempler

Nedenfor finder du eksempler på nogle situationer, der kan opstå, når du kører en konverteringsoptimeringstest med en eller flere TrustBoxe.

Når sandsynligheden for at vinde er ca. 50-60 %

Eksempel: TrustBox Mini vs. ingen TrustBox (OFF) i footeren på hver side.

Resultat: Sandsynligheden for at vinde er ca. 50-60 % for en af testvarianterne. Det betyder som regel, at hver variant vil fungere lige godt for din virksomhed.

Forslag: Implementér den variant, du bedst kan lide, og planlæg en ny test.

Ideer til din næste test: Anmeldelser er en afgørende del af beslutningsprocessen, når folk shopper eller undersøger ting online, så det handler om at finde det sted og/eller den TrustBox, der vil have den største effekt for din virksomhed.

• Test en anden TrustBox eller placering på den samme side. Du kan f.eks. placere TrustBoxen tættere på CTA-knappen eller teste med en anden TrustBox, der viser anmeldelser.
  • Prøv en lignende test på en anden side. Vælg et centralt sted, hvor dine besøgende træffer en beslutning, og hvor du driver det meste af din trafik til og ser det største frafald.

Når sandsynligheden for at vinde er over 70 % for variant OFF

Eksempel: TrustBox Carousel vs. ingen TrustBox (OFF) på produkt- eller kategorisider.

Resultat: Sandsynligheden for at vinde er over 70 % for variant OFF. Det er værdifuld viden om de besøgende på dit website. Nu ved du, at den specifikke placering, hvor du bruger TrustBoxen, ikke fungerer så godt som du sandsynligvis troede. Det kan skyldes, at de besøgende på dit website ikke behøver yderligere social proof på dette tidspunkt af deres købsoplevelse.

Forslag: Afhængigt af hvornår du er klar til at træffe en beslutning, bør du lade testen køre lidt længere for at opnå en større sandsynlighed for at vinde eller stoppe testen og planlægge en ny.

Ideer til din næste test: Find det punkt i kundernes købsoplevelse, hvor TrustBoxen har den største effekt på dem. Det kan f.eks. være et centralt sted, hvor de træffer en beslutning, og hvor dine anmeldelser kan gøre en forskel. Du kan teste en anden TrustBox eller placering på den samme side eller teste et andet punkt i kundernes købsoplevelse:

• Hvis du har problemer med at få besøgende til at lægge varer i kurven, bør du fortsat optimere dine produkt- eller kategorisider.
  • Hvis dine kunder allerede lægger varer i kurven, men du har problemer med at få dem til at gennemføre deres køb, bør du teste din checkout-side.
  • Husk, at dine kunder primært kigger efter produktanmeldelser på produktsider, så kør en test med en af dine Product Review TrustBoxe.

Når sandsynligheden for at vinde er over 70 % for variant A (eller B)

Eksempel: TrustBox Drop-Down vs. Horizontal og/eller vs. ingen TrustBox (OFF) i et område tæt på en CTA eller et beslutningspunkt.

Resultat: Sandsynligheden for at vinde er over 70 %. Det betyder, at hvis du beholder den TrustBox, der klarer sig bedst, vil det sandsynligvis have en positiv effekt på konverteringerne. Det lader til, at det sted, du bruger TrustBoxen, fungerer godt, og dine anmeldelser har en positiv effekt på din konverteringsrate.

Forslag: Behold den TrustBox, der klarer sig bedst, og prøv derudover at optimere yderligere for at se, om du kan forbedre konverteringsraten endnu mere.

Ideer til din næste test: Test, om det har en bedre effekt at vise anmeldelser i stedet for kun din overordnede TrustScore og stjerner. Du kan endda prøve at teste anmeldelser om bestemte emner (f.eks. levering).