Hvordan fanger vores specialudviklede software forsøg på snyd?

Vi har en række manuelle og automatiserede processer, som vi bruger til at sikre troværdigheden af anmeldelserne på Trustpilot. Helt grundlæggende for det arbejde, er vores software, der opfanger falske anmeldelser, og som suppleres af et dedikeret Compliance Team.

Trustpilots specialudviklede software

Når Trustpilot har brug for et nyt værktøj, finder vi, i tråd med vores rødder som en innovativ tech start-up, en måde at udvikle eller tilpasse noget ved hjælpe af vores tekniske specialister.

For at opfange og fjerne falske anmeldelser har vi et team, der arbejder målrettet på at bygge og optimere unikke softwareløsninger til at finde forsøg på snyd. Vi har indtil videre set lovende resultater, men vi arbejder altid på at forbedre vores værktøjer.

Ligesom Google ikke åbent deler deres algoritmer, kan vi ikke afsløre præcis hvordan vores software fungerer, da det ville ødelægge formålet med det. Hvis vi offentliggjorde alle detaljerne, ville det give det fåtal af personer, der ønsker at snyde, de værktøjer de skal bruge for at misbruge vores platform.

Til gengæld kan vi fortælle dig om, hvad vi gør, og hvorfor vi tror på det:

Styrken ved selvstændige systemer

Alle anmeldelser bliver behandlet ens af vores software. Softwaren har ikke adgang til og kan ikke tilgå informationer om, hvorvidt en virksomhed abonnerer på Trustpilots services eller ej. Tillid til anmeldelser er fundamentet for Trustpilot, og vores software er med til at sikre, at man kan stole på de anmeldelser, man læser.

Det unikke software, vi har udviklet, kører døgnet rundt og undersøger en lang række forskellige dataparametre. Systemet bruger derefter en algoritme til at beregne sandsynligheden for, at anmeldelserne er falske. Det kommer til udtryk i en 'fake score'.

Hvis en anmeldelse har en høj 'fake score', vil vores software automatisk fjerne anmeldelsen og sende en e-mail om det til brugeren, der har skrevet den. Ingen af vores medarbejdere er direkte involverede i denne del af processen - alt håndteres af softwaren.

Hvorfor begynde med adfærdsmæssige faktorer i vurderingen af anmeldelser?

Som regel vil folk, der ikke har stor erfaring med at læse anmeldelser, fokusere på sproget, rytmen og tonen - sproglige indikatorer - for at bedømme troværdigheden af det, de læser. Derimod kigger vores software på adfærdsmæssige faktorer baseret på rådata. Noget tyder på, at sproglige indikatorer er den mindst præcise af de to metoder**, da folk, der er gode til at skrive anmeldelser, kan kopiere udtryk brugt i ægte anmeldelser for at snyde læserne.

Under alle omstændigheder er det altid nødvendigt at kigge på samtlige faktorer. Vi fjerner aldrig en anmeldelse ud fra ét parameter alene - det er altid flere faktorer, der er medvirkende til, at en anmeldelse bliver taget offline.

Og selvom processen plejer at være meget præcis, anerkender vi vigtigheden af at give brugere mulighed for at kontakte os, hvis de mener, der er sket en misforståelse. Det sker sjældent, men fordi vi fjerner og ikke sletter de anmeldelser, vores system vurderer til at være falske, kan vi altid lægge dem tilbage på Trustpilot på et senere tidspunkt.

Sådan understøtter vi manuelle processer

For at sikre at vores processer er solide, bruger vi også avanceret teknologi. Ud over Trustpilots automatiserede software har vores specialuddannede Compliance Agents og Investigators også adgang til en række værktøjer, der hjælper dem med at undersøge, om der er nogle uregelmæssigheder i anmeldelser. Systemerne registrerer, hvis der er nogle usædvanlige eller vedvarende datamønstre.

Vores team kan bruge den information til at undersøge og beslutte, om usædvanlige datamønstre indikerer problemer eller har en logisk forklaring. På den måde bruges det bedste af begge verdener - teknologien rapporterer mønstre, som det menneskelige øje måske ikke kan se, og vores Compliance Team bruger disse elementer til at undersøge nærmere.

Vores ansvar

Vi ved, at vi har et stort ansvar over for det vi laver, og det er altafgørende for os, at folk kan stole på de anmeldelser, de læser på Trustpilot. Vores dedikerede Compliance Team undersøger alle rapporteringer om forkert brug af vores community.

Trustpilot-brugere, som ønsker at rapportere anmeldelser på Trustpilot, er altid velkomne til at kontakte vores Compliance Team på compliance@trustpilot.com. Du kan læse mere om vores whistleblower-funktion her.

*Se: http://www.news.cornell.edu/stories/2011/07/cornell-computers-spot-opinion-spam-online-reviews

**Mukherjee, A.; Venkataraman, V.; Liu, B.; Glance, N. What Yelp Fake Review Filter Might Be Doing? International AAAI Conference on Web and Social Media, North America, jun. 2013. Tilgængelig på: http://www.aaai.org/ocs/index.php/ICWSM/ICWSM13/paper/view/6006. Tilgået: 18. juli 2016.